R.K. Begrafenis- & Crematievereniging "De Eendracht"


opgericht 1884

Nieuws

ex-Bestuurslid Ad Glim krijgt lintje na afscheid van De Eendracht

Of hij even aan de keukentafel wilde gaan zitten, vroegen de kinderen van Ad Glim tijdens hun onaangekondigde bezoek. Toen zij vervolgens de laptop open klapten, verscheen ineens burgemeester Frank Streng in beeld. Hij vertelde de 78-jarige inwoner van Medemblik dat hij benoemd zou worden tot lid in de Orde van Oranje-Nassau. 


Ze zouden hem met een smoesje naar een vergadering van Begrafenis- en Crematievereniging De Eendracht lokken. Ad Glim is daar inmiddels niet meer als vrijwilliger actief - zijn dochter heeft het stokje van hem overgenomen - maar ze hadden zogenaamd nog één keer zijn advies nodig. 


Aangepast


Het kwam er uiteindelijk niet van. Omdat burgemeester Frank Streng het toch niet zag zitten om op locatie te komen, werden de plannen aangepast. Met de kleinkinderen en een paar leden van De Eendracht op afstand als getuigen, belden de drie kinderen van het echtpaar bij hen aan.


Op de meegebrachte laptop verscheen ineens Streng in beeld. In een uitgebreid videogesprek prees de burgemeester Ad Glim voor de ruim vijftig jaar vrijwilligerswerk die hij heeft verricht.


Pastorietuin


Zo heeft hij bij de R.K. Parochie H. Martinus het kerkhof en de pastorietuin bijgehouden. Later werd Glim bij de parochie voorzitter van het collectantencollege en koster. Bij De Eendracht was de inwoner van Medemblik ruim 45 jaar lang actief als bestuurslid. Verder is Glim vijftien jaar voorzitter geweest van Duivenvereniging Medemblik en is hij sinds 2018 actief bij KBO Medemblik. Reden genoeg om hem te benoemen tot lid in de Orde van Oranje-Nassau.


,,Hij hield het niet droog hoor”, vertelt zijn vrouw Trudy later over de telefoon. ,,Het was een complete verrassing. We kregen ook nog een heel grote bos bloemen van de gemeente en een prachtige taart. Geweldig.”